Lekker eten en nog beter dan vroeger: #3 Ga voor het 80-20 principe

Hoe maak je een land in 5000 dagen helemaal gezond? Voedselgoeroe Rob Baan heeft niet alleen een plan ontwikkeld om de Rijnmond Delta zo snel gezond te krijgen, maar hij is er ook meteen mee begonnen. In acht stappen naar een 100% gezond land, het kan. Dit is zijn droom.

 

#3. Ga voor het 80-20 principe

80% plantaardig voedsel uit de omgeving moet standaard worden.

Eigenlijk gaat het om een dubbel 80-20 principe. 80% plantaardig voedsel en 20% voeding afkomstig van dieren en 80% uit je nabije omgeving en maar 20 van ver weg. Dat vindt Dutch Cuisine.

4 | Dutch cuisine | Dif | The 5000 days of Rob Baan | from Dif Connect on Vimeo.

Baans plan om met Dutch Cuisine de Nederlandse delta in 5000 dagen gezond te krijgen is eenvoudig. De Nederlandse keuken kent heel veel interessante gerechten en de ingrediënten zijn allemaal in de nabije omgeving verkrijgbaar. Dus gaan meer dan vijftig restaurants eten maken dat seizoensgebonden is. Dat is goed voor de aarde, dat natuurlijk, eerlijk en veelzijdig en bewust kopen, koken en eten. Met 80% groente en 20% vlees en vis. Nederlandse chefs als Jonnie Boer, Niven Kunz, Albert Kooy, Bas Cloo, Jim de Jong, Jef Schuur en Leon Mazairac doen mee met Dutch Cuisine.

Reacties zijn gesloten.