7e GroenteCongres Vitaal Vooruit met groenten en fruit!

De voedingsindustrie weet de gevolgen van slecht eten. Het is hun verdienmodel om te streven naar maximale winst door zo veel mogelijk in mensen te stoppen (en die winst vervolgens te exporteren terwijl de gezondheidskosten lokaal moeten worden opgelost).  Omdat pensioenfondsen graag beleggen in deze industrie, betaalt de consument onbewust zelf mee aan de negatieve invloed op de eigen omgeving en de gezondheid van hun eigen (klein)kinderen. De overheid vertraagt de invoering van btw-vrijstelling voor groenten en fruit, bemoeilijkt de invoering van een gezond lunchbeleid en weigert actie te ondernemen met betrekking tot een suikertaks of andere gezondheids-stimulerende maatregelen.

Dit zijn de ingrediënten van het 7e GroenteCongres

Het GroenteCongres in Naturalis is de plek waar we nu gaan doorpakken. De medische wereld eist nu actie, want voeding in ziekenhuizen mag niet langer een sluitpost van de kosten zijn. Snoepautomaten die hofleverancier zijn van diabetes type 2, obesitas, hart- en vaatziekten en kanker, mogen niet meer op elke verdieping van ziekenhuizen staan, laat staan op scholen en universiteiten.

In 2017 hebben we de Nationale Voedseltop georganiseerd. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben een gezamenlijk initiatief ondertekend. Ze hebben beloofd dat Nederland binnen 5-10 jaar leidend zou zijn in de gezonde maatschappij. We zijn nu ruim 6 jaar verder en er is niets maar dan ook niets meer gedaan. Geen btw-vrijstelling, geen gezond lunchbeleid, geen aanpak van de voedingsindustrie.

Tijdens het GroenteCongres treden internationaal befaamde sprekers op, die de wereldkennis en de Nederlandse staat van beleid goed kunnen neerzetten. De Groenten- en fruitindustrie wordt een hart onder de riem gestoken. Daarom is uw aanwezigheid belangrijk. Wij kunnen de politiek, verzekeraars en de publieke opinie aanzetten tot verandering. Een gezonde wereld begint bij gezond voedsel en dat is wat wij maken. Wij de drijvende kracht achter deze verandering.

Meer informatie -> https://groentenfruithuis.nl/groentecongres2023 
Reserveer nu nog uw plek -> https://fd10.formdesk.com/groentenfruithuis/groentecongres2023
Datum: 5 oktober 2023
Locatie: Naturalis Leiden
 

Reacties zijn gesloten.