AGF-sector met Koningspaar op Handelsmissie naar Zuid-Duitsland

Van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 april vindt een handelsmissie plaats naar Zuid-Duitsland onder leiding van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. Bezoeken aan diverse retailers, matchmaking, netwerklunches en –diners en presentaties van lokale bedrijven staan op het programma.

Vanuit GroentenFruit Huis zullen Gert Mulder en Jochem Wolthuis deelnemen aan de missie evenals diverse leden van GroentenFruit Huis. Het past in de strategie, die bijna tien jaar geleden is ingezet, om ingangen te vinden op de Zuid-Duitse markt. Een markt met 27 miljoen inwoners, die bekend staat als een markt waar kwaliteit wordt gewaardeerd. Ook gezien de reisafstand heeft deze markt een behoorlijk potentieel. Gert Mulder treedt op als delegatieleider Agri Food & Horti.

Pitch voor koning en koningin
In München krijgen diverse Nederlandse bedrijven waaronder Banken Champignons en Rob Baan namens Dutch Cuisine de mogelijkheid om tijdens het bezoek van het koninklijk paar aan de Viktualienmarkt een pitch te houden over hun innovatieve producten voor het koningspaar, de Beierse Landbouwminister Brunner en minister Ploumen.

Voorafgaand zal een netwerklunch plaatsvinden met Duitse gasten, die in het teken staat van Dutch Cuisine. Dutch Cuisine wil de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zetten voor een breed publiek. “Met Dutch Cuisine kunnen we laten zien en proeven dat Nederland een groot aanbod kwaliteitsproducten kan leveren”, aldus Gert Mulder. Dutch Cuisine staat voor met smaak gezond en verantwoord koken waarbij een grote rol is weggelegd voor groenten en fruit. De chefkoks van Dutch Cuisine zijn gepassioneerde ambassadeurs van de pure Hollandse smaak. Zij inspireren om aan de slag te gaan met prachtige Nederlandse producten.

BRON AGF.nl

Reacties zijn gesloten.