BLOG – Een-tweetje arts en tuinder

De vijfde editie van het Healthy Food Congres, vrijdag 5 april in Utrecht, is interessanter dan ooit door de cross-over met het Arts & Leefstijl congres dat tegelijkertijd wordt gehouden in het Beatrix Theater van de Jaarbeurs.

Telers, cateraars, veredelingsbedrijven en andere leveranciers op gebied van groente en fruit kunnen die dag op een informele manier in contact komen met 600 artsen en diëtisten. Zij geloven heilig in het gezondheidsbelang van groente en fruit. En dat is extra belangrijk nu in het recente groente en fruitakkoord van overheid met geen woord wordt gerept over dit aspect en welke rol de overheid voor zichzelf ziet om dit te stimuleren.

Op het Healthy Food Congres wordt een schat aan informatie gegeven over de kracht van groente en fruit met aansprekende business cases voor met name de zorginstellingen en ziekenhuizen. Topcoach Jac Orie, die schaatskampioenen als Kramer, Roest en Nuis begeleidt, zal uitleggen hoeveel waarde hij hecht aan voeding.

Een tuinder als groente-apotheker is daarom het ideaalbeeld. Mede-organisator Maurice Wubben doet daarom graag een oproep aan de tuinbouwsector massaal naar Utrecht te komen op vrijdag 5 april. Er is veel kennis beschikbaar, maar ook veel mogelijkheden om nieuwe markten te betreden. De tuinbouw kan daarmee nog meer impact krijgen!

Innovatiecoach Herman Poos speurt namens Rob Baan naar ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid die een bijdrage leveren aan het creëeren van de gezondste delta ter wereld.

Reacties zijn gesloten.