BLOG | Schaatscoach Jac Orie en de honger naar data

De honger naar data – ook over voeding is niet te stillen bij schaatscoach/ bewegingswetenschapper Jac Orie (51).  Hij is daarom ook van plan te promoveren op zijn databank aan gegevens. Vooralsnog is hij extreem succesvol als coach van het team Jumbo-Visma. Dit seizoen werd hij voor de derde keer in zijn loopbaan uitgeroepen tot Coach van het Jaar. Hij veroverde als coach acht gouden medailles op de Olympische Spelen, maar is ook de enige schaatscoach ter wereld die bij een WK afstanden alle individuele afstanden bij de mannen heeft gewonnen.

Samen met de Leidse datawetenschapper Arno Knobbe en zijn medische staf bestudeert Orie alle mogelijke details om zijn schaatsers nieuwe toptijden te laten rijden. Voeding speelt daarin in toenemende mate een grotere rol, zo legde Orie onlangs uit op het Healthy Food Congress in Utrecht.

,,Om alles uit je lichaam te halen, moet je je voeding goed hebben geregeld, want voeding speelt een grote rol als het gaat om herstel en belasting’’, zo legde Orie uit. Hij deelde ook graag twee recepten waar hij bij zweert: Marmelade en rode bietensap. De inwoner van Poeldijk raakt bijna lyrisch over de werking van deze pure natuurproducten. Zoals hij ook heilig gelooft in de ouderwetse voeding van opa en oma.

Orie blijft altijd op zoek naar vernieuwingen en verbeteringen in zijn methodiek. Hij gelooft heilig in persoonlijke voeding (personalised food). Hij maakt daarom graag gebruik van het aanbod om te komen lunchen in het gezondste bedrijfsrestaurant van Koppert Cress en zich daar verder te laten informeren over het recente DNA-diner.

Bijgaand een kort gesprek met deze bevlogen trainer/coach:

Innovatiecoach Herman Poos speurt namens Rob Baan naar ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid die een bijdrage leveren aan het creëeren van de gezondste delta ter wereld.

Reacties zijn gesloten.