De Daniel den Hoed Stichting lanceert de culinaire hoed

De Culinaire Hoed is een nieuw Rotterdams initiatief van de Daniel den Hoed Stichting. Samen met de Zegro ondersteunt De Buik deze bijzondere actie: restaurants die meedoen aan de Culinaire Hoed stellen een speciaal gezond en lekker menu samen en serveren dit in hun restaurant. Een deel van de opbrengst van deze menu’s zal geschonken worden aan de Daniel den Hoed Stichting en ingezet worden voor baanbrekend kankeronderzoek. Inmiddels zijn de eerste deelnemende restaurants bekend. Die lijst gaat nog groeien, dus houdt deze pagina goed in de gaten.

de buik van

WAT IS DE CULINAIRE HOED?

De Culinaire Hoed is een actie om geld in te zamelen voor de Daniel den Hoed Stichting. Restaurants in Rotterdam bedenken en verkopen een speciaal menu dat zij in de periode van september 2016 tot september 2017 zullen serveren in hun restaurant. Een deel van de opbrengst gaat naar de Daniel den Hoed Stichting om baanbrekend kankeronderzoek mogelijk te maken. Het restaurant dat in september 2017 het meeste geld voor de Daniel den Hoed Stichting opgehaald heeft, ontvangt de gouden culinaire hoed.

Daarnaast is er een vakjury die de menu’s zal beoordelen en die rode hoeden uitdeelt. De menu’s zullen worden beoordeeld op basis van de volgende criteria: kwaliteit, smaak, innovatie, prijs en of ze gezond zijn. Alleen de restaurants die goed scoren op deze criteria ontvangen één, twee of drie Daniel den Hoed hoeden. De jury bestaat uit: Herman den Blijker, Rob Baan (van Koppert Cress), William Domenech (van de Zegro), Robert de Boer (van de Buik van Rotterdam) en professor Leendert Looijenga (van ErasmusMC).

WELKE RESTAURANTS DOEN MEE AAN DE CULINAIRE HOED?

Bij de kickoff zijn er al acht restaurants die meedoen aan de actie voor de Culinaire Hoed:

  • Café Rotterdam
  • Dudok
  • Vicini
  • In de doelen
  • Lola
  • De Harmonie
  • Prins van Terbregge
  • Bistrobar Binnenrotte

Heb je een restaurant en wil je meedoen met de Culinaire Hoed, laat dit ons even weten via info@debuikvan.nl.

HOE KAN IK DONEREN VOOR DE CULINAIRE HOED?

In de deelnemende restaurants staan de bekende rode hoeden (met gleuf) om te doneren. Je herkent de restaurants daarnaast aan een mooie raamsticker. Wil je direct doneren aan Daniel den Hoed Stichting dan kan dat. Via de website kun je de deelnemende restaurants vinden.

BRON: Buik van Rotterdam

Reacties zijn gesloten.