Dutch Cuisine krijgt er 18 ambassadeurs bij

Jonnie en Thérèse Boer, Edwin Vinke, Dick Middelweerd, Leon Mazairac en Wouter Kik zijn slechts zes van de achttien nieuwe ambassadeurs van Dutch Cuisine. Voorzitter Albert Kooy van Dutch Cuisine maakte de namen van de ambassadeurs op maandag 11 januari bekend op de Horecava. Het initiatief wil de Nederlandse keuken en eetcultuur een nieuwe impuls geven.

Dutch Cuisine presenteert zich op de Horecava met de ‘Dutch Cuisine Chef’s Table’ die door Luc Kusters van restaurant Bolenius in Amsterdam worden verzorgd. Een groot aantal van de nieuwe ambassadeurs was bij de presentatie aanwezig. Onder het toeziend oog van voorzitter Albert Kooy zetten zij hun handtekening onder het manifest en omarmden daarmee de principes van Dutch Cuisine.

Kooy, initiatiefnemer van de filosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’, behoort met Luc Kusters, Niven Kunz, Bas Cloo, Hans Evers en Rob Baan tot de eerste lichting ambassadeurs van Dutch Cuisine. Kooy: ‘We hebben ervoor gekozen in iedere regio ambassadeurs te vragen. Dit varieert van sterrenchef tot de chef van een beautycentrum en een food-designer.’

De nieuwe ambassadeurs
Achttien nieuwe ambassadeurs gaan samen met Dutch Cuisine aan de slag om deze visie verder uit te dragen: Jef Schuur (Bij Jef*), Jonathan Karpathios (Vork en Mes), Edwin Vinke (De Kromme Watergang**), Wouter Kik (De Vierbannen), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**), Jonnie en Thérèse Boer (De Librije***), Jim de Jong (Restaurant Jim De Jong), Christian Weij (Puur-e), Leon Mazairac (Podium onder de Dom), Jan de Clerq (’t Diekhuus), Peter Gast (’t Schuten Hues*), Ludwig Oldenhuis (Thermen & Beautycentrum Anholts), Henk Markus (’t Ambacht), Marcel Oost (Oostergo), Marco Poldervaart (‘t Havenmantsje), Jeroen Meppelink (Sems) en Willem Schaafsma (Eindeloos).

Dutch Cuisine
Dutch Cuisine is een beweging die de nieuwe Nederlandse keuken en eetcultuur op de kaart zet. In de keuken spelen verse groenten een hoofdrol en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar en hanteert daarbij vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu.

Bron: www.dutch-cuisine.nl

 

Reacties zijn gesloten.