Eerste Dutch Cuisine niveau 4 koksopleiding van start

Op 5 september vindt de kick-off plaats van de eerste niveau 4 opleiding gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine van het Koning Willem I College in Den Bosch en ROC Friese Poort in Sneek. “Met deze unieke opleiding willen wij de zelfbewuste kritische kok van de toekomst motiveren om mee te denken en te werken aan de horeca en keuken van de toekomst en actuele voedingsthema’s zoals transparantie, voedselzekerheid, duurzame productie, gezondheid en consumptie”, aldus Twan Musters, opleidingsverantwoordelijke kok niveau 2,3 en 4 van het Koning Willem I College. De bijeenkomst vindt plaats bij Koppert Cress in Monster. Tijdens de kick-off bereiden de studenten o.a. een Dutch Cuisine lunch onder leiding van SVH Meesterkok Albert Kooy en Jan Smink en luiden hiermee het begin in van een nieuwe generatie koks.

Het Koning Willem I College en ROC Friese Poort hebben de opleiding gezamenlijk ontwikkeld in samenwerking met SVH Meesterkok Albert Kooy. De opleiding is zowel in Den Bosch als in Sneek te volgen. In de opleiding staan de vijf principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy centraal. Deze Dutch Cuisine filosofie is 100% duurzaam en toekomstgericht met winst voor iedereen: producent, consument en de aarde. Studenten doen tijdens de opleiding werkervaring op in restaurants en deels ook bij cateringbedrijven. Zo krijgen deze koks van de toekomst ook een breder toekomstperspectief.

 

Trots

Vertegenwoordigers van de beide horecaopleidingen zijn er trots op dat ze deze opleiding gezamenlijk hebben ontwikkeld. Gerard Voskuilen, coördinator leerbedrijf en praktijkdocent ROC Friese Poort: “Deze opleiding is een meerwaarde voor onze studenten. Ze worden breder inzetbaar en we spelen in op de toenemende behoefte aan anders werkende koks”. Zowel het Koning Willem I College als ROC Friese Poort bieden al niveau 2 en niveau 3 koksopleidingen gebaseerd op Dutch Cuisine aan.

 

Reacties zijn gesloten.