Ga voor Kleur

Met het starten van de video ‘Ga voor Kleur’ lanceerde staatssecretaris Martijn van Dam op woensdag 10 mei de gelijknamige actie in de kleurrijke Markthal in Rotterdam. De actie is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en uitgevoerd door Food Cabinet.

Het NAGF bundelt krachten om de consumptie van groenten en fruit toe te laten nemen. Hoognodig, want de norm van 250 gram groenten en 2 stuks fruit wordt door slechts een zeer klein gedeelte van de consumenten gehaald.

Maak gebruik van de opvallende en kleurrijke middelen die zijn ontwikkeld. Dan maken we er met elkaar een succes van!

HOE WERKT GA VOOR KLEUR?

De uitdaging? Een eenvoudige, aantrekkelijke, laagdrempelige boodschap die wordt gedragen door consumenten en partners (telers, handelaren, retailers en horeca) om meer mensen te bewegen meer groenten en fruit te eten.

De oplossing? Een veelzijdige actie op social media die praktisch toepasbaar is door concrete momenten te claimen en gedragsverandering aan te moedigen. We liften mee op de groeiende trend en talloze voorbeelden waarin groenten en fruit als kleurrijk en hip alternatief voor vlees en ongezonde snacks wordt aangeprezen.

Het succes?
Ga voor Kleur zet in op de verbinding in de sector, tussen retailers, telers, winkeliers, scholen, kinderdagverblijven, kantines en restaurants. Hoe meer mensen, hoe meer kleur. Meedoen is heel gemakkelijk.

Meerwaarde meedoen?
Meedoen biedt de kans om mee te liften op deze actie en uw organisatie/ product/ innovatie extra in de spotlight te zetten.

 

Reacties zijn gesloten.