Gilde Food & Hospitality College start ook met koksopleiding Dutch Cuisine

Vorige week maakte Dutch Cuisine en Gilde Food & Hospitality College in Venlo tijdens hun open avond bekend dat ook dit ROC start met de niveau 4 opleiding gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine. Studenten kunnen de opleiding vanaf september 2019 gaan volgen. Koning Willem I College in Den Bosch en ROC Friese Poort in Sneek bieden al niveau 2, 3 en 4 koksopleidingen aan gebaseerd op Dutch Cuisine.

Dutch Cuisine ambassadeur en SVH Meesterkok Albert Kooy heeft deze opleiding ontwikkeld in samenwerking met het Koning Willem I College in Den Bosch en ROC Friese Poort in Sneek. In de opleiding staan de vijf principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy centraal.
Deze Dutch Cuisine filosofie is 100% duurzaam en toekomstgericht met winst voor iedereen: producent, consument en de aarde. Studenten doen tijdens de opleiding werkervaring op in restaurants en deels ook bij cateringbedrijven. Zo krijgen deze koks van de toekomst ook een breder toekomstperspectief.

Albert Kooy: “Met deze unieke opleiding willen wij de zelfbewuste kritische kok van de toekomst motiveren om mee te denken en te werken aan de horeca en keuken van de toekomst en actuele voedingsthema’s zoals transparantie, voedselzekerheid, duurzame productie, gezondheid en consumptie”.

Teammanager Twan Krebbers is trots dat Gilde Food & Hospitality College deze opleiding gaat aanbieden. Twan Krebbers: “Deze opleiding is een meerwaarde voor onze studenten. Ze worden breder inzetbaar en we spelen in op de toenemende behoefte aan anders werkende koks die inspelen op de huidige trend in de horeca branche.”.

 

Over Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en zich daarbij richt op de verduurzaming van onze
voedselconsumptie. In de keuken spelen verse groenten een hoofdrol, en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar en hanteert daarbij vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu. Door het gedachtegoed van Dutch Cuisine te omarmen en dit uit te dragen naar hun gasten, kunnen restaurants het goede voorbeeld geven wat lekker, gezond en verantwoord koken en eten is. Restaurants kunnen zich aansluiten als vriend van Dutch Cuisine door één Dutch Cuisine menu op hun kaart te zetten.
Meer informatie: www.dutch-cuisine.nl.

 

Over Gilde Food & Hospitality College

Gilde Food & Hospitality in Venlo gelooft in werk dat er écht toe doet. Werk dat ons dagelijks leven raakt. In het hart van gastvrij Limburg. Wat je hier leert kun je direct toepassen in de praktijk. Nu en in de toekomst. Die liefde voor het vak delen ze graag met alle talenten in de regio: de vakmensen van morgen, die met plezier aan de slag gaan. Echt. Vanuit het hart, met hoofd én handen. Ze bieden mbo-vakonderwijs in de richting van kok, bakker en hospitality.
Meer informatie: www.gildefoodhospitalitycollege.nl.

 

Bron: Persbericht Dutch Cuisine

 

 

Reacties zijn gesloten.