De grensverleggende gastronomie van Dutch Cuisine

AMSTERDAM – Hoe zetten we onze duurzame, innovatieve en creatieve keuken en eetcultuur steeds vaker op het menu? Door over grenzen te kijken. Met ‘Tastes Like Dutch’ wordt het succesvolle Dutch Cuisine-concept tijdens het gastronomie-evenement Madrid Fusión (22, 23 en 24 januari) gepresenteerd aan internationale chef-koks en vakpers.

De opmars van Dutch Cuisine is niet te stuiten. Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelingidsen, zei onlangs tijdens de uitreiking van de Michelinsterren, waarbij Dutch Cuisine uitgebreid werd belicht: ‘There is now a new modern Dutch way of cooking, which is starting to develop its own signature and visibility, and is taking its rightful place on the world stage; using local products that are turned into sublime dishes by local chefs, which is very exciting for us. We are very thrilled to see that’. Ellis refereerde onder meer aan Dutch Cuisine-ambassadeur en sterrenchef Luc Kusters, die prachtige Dutch Cuisine-gerechten serveert met lokale kwaliteitsproducten en een eigen verhaal, het verhaal van Dutch Cuisine.

In haar missie de Nederlandse keuken en eetcultuur en verduurzaming van onze voedselconsumptie op de kaart te zetten, is een volgende mijlpaal bereikt. Tijdens Madrid Fusión brengt Dutch Cuisine haar concept onder de aandacht van vooraanstaande internationale chef-koks en het culinaire journaille. Dankzij de Nederlandse Ambassade in Madrid, die zich sterk maakt voor veiligheid – waaronder ook economische stabiliteit en voedselveiligheid –, staat Dutch Cuisine stevig op de kaart bij dit gastronomiecongres, dat gehouden wordt van 22 tot en met 24 januari 2018.

 

Focus op innovatie in haute cuisine

Dit toonaangevende evenement, dat elk jaar meer bezoekers trekt (in 2016 ruim 12 duizend), krijgt ieder jaar zeer veel media-aandacht. Madrid Fusión richt zich op uitdagingen van de toekomst voor haute cuisine, zoals natuur en milieu, energiebesparing, nieuwe technologie en recycling. Chefs uit de hele wereld nemen deel aan technische demonstraties, inspirerende workshops en competities. Ook Nederland laat zich niet onbetuigd: jaarlijks heeft het bedrijf Koppert Cress, specialist in ‘cressen’ en Dutch Cuisine-partner, een eigen grote stand met hun Architecture Aromatique-collectie micro-vegetables. Vorig jaar gaf topkok en Dutch Cuisine-ambassadeur Jonnie Boer acte de présence en in het verleden Sergio Herman en Dave De Belder.

 

Business opportunities en versterking imago

In Madrid zal Dutch Cuisine demonstreren hoe Nederlandse creativiteit, innovatie en verduurzaming, waaronder circulariteit en ‘no waste’, samenkomen op het bord. Doel: een groot aantal Spaanse en andere internationale chef-koks en de culinaire vakpers prikkelen met Dutch Cuisine’s verhaal over de kracht en drive van innovatie in eetcultuur en gastronomie. Zo worden niet alleen nieuwe kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven gegenereerd, maar ook het imago van de Nederlandse duurzame en innovatieve voedselproductie en voedselkwaliteit nog meer verbeterd.

 

Tastes Like Dutch-tastings

Gedurende drie dagen laat Nederland van zich horen in Madrid. Madrid Fusión is een uitstekende gelegenheid om de Dutch Cuisine onder de aandacht te brengen van relevante doelgroepen.
Op bevlogen wijze wordt in een speciale Dutch Cuisine-stand het verhaal verteld van de Nederlandse voedselinnovatie. Zo kunnen bezoekers in 20 minuten durende Tastes Like Dutch-tastings van drie bites (met vakkundig commentaar) kennismaken met de rijke Nederlandse keuken. De proeverijen zijn samengesteld door chef de cuisine Leendert Klaassens en twee studenten van Gerard Voskuilen (coördinerend docent ROC Friese Poort en gespecialiseerd kok van Dutch Cuisine). In de stand is onder meer ook een video van Dutch Cuisine’s chef Luc Kusters te zien.
Dutch Cuisine toont daarnaast alles wat er op culinair gebied aan creativiteit en innovatie op de Nederlandse tafels te vinden is, van duurzaam, smakelijk en fantastisch bereid voedsel tot aan ambachtelijke serviezen en textiel. Immers: ‘it all comes together on the plate’.

 

Over Madrid Fusión

Dit jaar organiseert Madrid Fusión het gelijknamige grootschalige congres voor de zestiende keer in de Spaanse hoofdstad. Het aantal deelnemers groeit gestaag: bezochten twee jaar geleden 11.000 mensen het evenement, in 2017 waren 12.300 bezoekers, 167 exposanten (waarvan 27 internationaal) en 117 sprekers aanwezig. Dit jaar vinden meer dan 60 demonstraties, 21 workshops en 15 wedstrijden plaats rondom gastronomie, met deelname van ruim 100 chef-koks uit meer dan 27 landen. Het thema van dit jaar is de toekomst van de haute cuisine, in het bijzonder de ‘vierde generatie: zij die de toekomst voor zich hebben’. Madrid Fusión vindt plaats van 22 tot en met 24 januari 2018.
Meer informatie: www.madridfusion.net

Reacties zijn gesloten.