Groentecongres geopend door staatssecretaris Dijksma

Tholen – Vanochtend is het Groentecongres geopend door staatssecretaris Dijksma. Ze stipte in haar toespraak één van de aanleidingen van het evenement aan. “De Nederlandse groentesector wordt wereldwijd geroemd”, sprak ze. “In drie op de vier supermarkten wereldwijd ligt Nederlands product. Je zou verwachten dat de Nederlandse consument enthousiast is over groenten en ze genoeg consumeert. Het tegendeel is waar.”

Tuinbouw en gezondheidszorg
Het eerste Groentecongres draait om het belang van groente voor een gezonde levensstijl, vertelde ook dagvoorzitter Rob Baan. “De helft van de zaal is afkomstig uit de tuinbouw, de andere helft uit de gezondheidszorg. Maar deze groepen hebben nooit zoveel gepraat. Daar gaan we verandering in brengen.” De hele dag staat de relatie tussen voeding en gezondheid centraal.>
Het congres is een gezamenlijk evenement van de zorgsector en de groente- en fruitsector. Groente is lekker en mag veel vaker worden gegeten, is de insteek. De organisatie, het GroentenFruit Huis en Platform Gezonde Voeding 0-4 jarigen, brengen zo professionals uit de voedingstuinbouw en de gezondheidszorg met elkaar in contact. Nooit eerder werd vanuit zoveel diverse sectoren gesproken over de kracht van groente. Morgen volgt een uitgebreid verslag van de dag.

Meer informatie: www.groentecongres.nl

Reacties zijn gesloten.