Interview Rob Baan: “Sulforaphane Symposium geeft veel energie”

Het Sulforaphane Symposium bij Koppert Cress gaf organisator Rob Baan weer veel inspiratie en was extra trots op BroccoCress. De uitkomsten van alle wetenschappelijke onderzoeken over de voedingswaarde van broccoli laten onbetwist zien dat het een heilzame werking heeft om mensen te beschermen. Maar ook autisten blijken er baat bij te kunnen hebben.

Door de grote opkomst van geïnteresseerde experts konden er ook nieuwe allianties worden gesmeed. Een aantal werkgroepen heeft al gekeken naar de follow up van het symposium waarbij ook zal worden gekeken naar grensoverschrijdende samenwerking. Met name Deense wetenschappers hebben grote interesse in dit soort onderzoeken.

Tegelijkertijd blijft het nog een lange weg te gaan om patiënten minder snel pillen voor te schrijven en nadrukkelijker in te zetten op ‘groene preventie’. ,,Want ik vind het toch wel een tikje treurig dat de Amerikaanse markt wordt bewerkt met pillen met broccoli extracten omdat pillen eerder aanslaan’’, aldus Rob Baan. ,,Ik blijf zelf onvoorwaardelijk geloven in vers, vers en vers!’’

Reacties zijn gesloten.