Koppert Cress denkt mee over schoolontbijt

Koppert Cress schoof aan bij de 17de editie van het Nationaal Schoolontbijt in Den Haag. In het educatiecentrum tegenover het Binnenhof ontving staatssecretaris Paul Blokhuis een grote groep scholieren van de P.C. Hooftschool en Kamerleden om het belang van een gezond ontbijt uit te dragen.

Blokhuis vroeg onder meer hoeveel kinderen volledig volgens de Schijf van Vijf ontbijten. Dat dat maar 3% is, verbaasde de kinderen en Kamerleden. Dat 43% van de kinderen achter de tv, een laptop, tablet of smartphone ontbijt, verraste de volksvertegenwoordigers en scholieren ook. De staatssecretaris peilde tussen de vragen door bij kinderen en Kamerleden hoe ze dachten over een gezond ontbijt. Rob Jetten van D66: “We laden ’s nachts onze telefoon op, maar vergeten ’s ochtends vaak om onze eigen batterij op te laden met een ontbijt. Dit is zeker voor kinderen superbelangrijk.”

Na het Binnenhofontbijt hield de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt in Studio Dudok een Ontbijttop met partijen als Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, ALDI Nederland, de Missing Chapter Foundation en Voedselbank Nederland. Doel was om samen verder invulling te geven aan de ontbijtdroom van het Nationaal Schoolontbijt: ieder kind de kans te geven om de dag gezond te starten. Bij de Ontbijttop spraken alle partijen concrete goede voornemens voor 2020 uit om die droom waar te maken. En dat is hard nodig nu al 170.000 kinderen kampen met obesitas.

Bekijk ook deze Ontbijtmonitor 2019 – Download

Reacties zijn gesloten.