Koppert Cress sponsort prentenboek over gezonde voeding voor alle Westlandse basisscholen

Alle basisscholen in Westland en Midden-Delfland krijgen een gratis prentenboek over gezonde voeding. De gift komt van tuinbouwonderneming Koppert Cress in samenwerking met Studio Groot, de maker van het boek: ‘Bram en de Toverspiegel’.

Het gaat om een prentenboek waarin kinderen leren over gezonde voeding. Zo wordt uitgelegd waarom vitamines zo belangrijk zijn. De doelstelling om kinderen gezonder te laten eten ligt Rob Baan, CEO Koppert Cress dicht aan het hart. ,,Het smaakpallet van een kind is nog volop in ontwikkeling en daarom is het belangrijk om te wennen aan verschillende groenten, smaken en texturen. Het opdoen van deze ervaring is cruciaal om kinderen te leren hoe ze gevarieerd en gezond kunnen eten.”

In harmonie

,,We geloven in dit prentenboek omdat het een gezamenlijke taal creëert”, aldus Tara Vester, communicatiemedewerker bij Koppert Cress. ,,Het beeld van de gezonde groene en de ongezonde rode mannetjes die in harmonie moeten samenleven in onze buik helpt kinderen om actief het gesprek te voeren over voedingskeuzes.”

De scholen kunnen het boek, dat is gemaakt van gerecycled papier, in mei op de deurmat verwachten.

 

Bron: AD Westland door Rianne de Zeeuw-Heus

Reacties zijn gesloten.