Lekker eten en dan nog beter dan vroeger: #5 Zorg dat ook de minima verse groenten eten

Hoe maak je een land in 5000 dagen helemaal gezond? Voedselgoeroe Rob Baan heeft niet alleen een plan ontwikkeld om de Rijnmond Delta zo snel gezond te krijgen, maar hij is er ook meteen mee begonnen. In acht stappen naar een 100% gezond land, het kan. Dit is zijn droom. Hij doet dat samen met de Groente en Fruitbrigade, een idee en initiatief van de Voedselbanken.

 

#5. Zorg dat ook de minima verse groenten eten

Distribueer het overgebleven voedsel via de voedselbanken naar mensen die het nodig hebben.
‘Mart Valstar is met vrijwilligers aan dit project begonnen,’ zegt Rob Baan. Mart zit ook in het bestuur van de Groente & Fruitbrigade. ‘Hij heeft een eenvoudig idee heel bescheiden te berde gebracht bij een minister. Een inzamelplek voor verse groenten en fruit in voedselbankpakketten. De economie draait dan wel op volle toeren, toch leven één miljoen Nederlanders onder de armoedegrens en zijn zo’n 130.000 Nederlandse huishoudens wekelijks afhankelijk van de Voedselbank. De verstrekte voedselpakketten bevatten voornamelijk fabrieksvoedsel met te veel suiker, zout en verzadigd vet en te weinig verse groente, fruit, vis en vezels. Voedselbankklanten aten tot nu toe ongezonder dan andere Nederlanders.’

Het nieuwe distributiecentrum werd in september 2018 geopend door burgemeester Van Ardenne (Westland). Minister Carola Schouten was eerder aanwezig bij het kick-off event van het groente en fruitverzamelpunt voor voedselbanken.

6 | Food bank | Dif | The 5000 days of Rob Baan | from Dif Connect on Vimeo.

Reacties zijn gesloten.