Minder zout, meer plezier!

Ben jij een fijnproever en hou je van pure smaken? Op 12, 13 en 14 maart 2019 is de tweede landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse. Toprestaurants bij jou in de buurt serveren dan een fantastisch tasting menu met aandacht voor pure smaken en minder zout voor lunch of diner. Laat je verleiden tot culinaire smaaksensaties én reserveer nu een tafel via www.restaurantdriedaagse.nl.

De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt vertegenwoordigd door restaurants door heel Nederland (ook Michelin en Gault Millau) die:
•van een lunch of diner een absolute smaakbeleving maken;
•met verse en pure ingrediënten werken en naar het seizoen koken
•tijdens actiedagen minimaal een 3 gangen tastingmenu serveren met aandacht voor minder zout.

Streven is om heel Nederland zoutbewuster te maken. En dat is hard nodig! Wij eten op jaarbasis een kilo te veel zout. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders (circa 10 % van de bevolking) hebben verborgen nierschade. Zout heeft hier een belangrijk aandeel in. Minder zout eten helpt nierschade te voorkomen.

 

Nieuwe smaakmakende partner: Koppert Cress

Naast trouwe partners van het eerste uur Vitam, Scelta Mushrooms, Actify, Koninklijke Horeca Nederland en Resengo is de Restaurant Driedaagse een nieuwe en smaakmakende partner rijker: Koppert Cress.
Koppert Cress is gespecialiseerd in ‘cressen’, zaailingen van unieke planten met ieder een eigen verrassende invloed op de zintuigen en zoekt naar innovatie voor de gastronomie met opvallende smaken en vormen, alles in de hoogste kwaliteit. Deze verse en smakelijke ingrediënten maakt het voor horeca professionals mogelijk om hun gasten op een creatieve manier te verrassen én minder zout te gebruiken. Meer weten? Kijk op https://benelux.koppertcress.com/

Reacties zijn gesloten.