‘New School’ Koppert Cress

Koppert Cress is een mondiale smaakmaker in de wereld van gastronomie. Sinds enkele jaren worden de pijlers ook gericht op de gezondheidszorg omdat cressen boordevol vezels en voedingsstoffen zitten die essentieel zijn voor onze gezondheid.

Vijftig studenten van The New School in Amsterdam, een particulier HBO-opleiding, zijn daarom uitgedaagd na te denken over concepten waarmee deze kiemgroenten op het bord kunnen komen binnen een ziekenhuis of verzorgingshuis. De resultaten werden deze maand gepresenteerd in het trainingscentrum van Koppert Cress aan mijn collega’s Jens Baan en Natasja van der Lely.

Het voelde als een cadeautje om bij de negen presentaties te mogen zijn. Ik werd andermaal bevestigd dat het belangrijk is om jonge nieuwsgierige mensen van buiten de organisatie regelmatig naar je te laten kijken. Dat levert altijd nieuwe inzichten en dus ook ideeën op. Maar het vergroot ook de trots op Koppert Cress.

Alle studenten verkochten hun concept en Koppert Cress met verve. De tien weken die de groepen mochten besteden aan hun voorstel werden ook vaak benut om de markten te bewerken voor een mogelijke introductie. De groente-apotheker lijkt dichterbij dan we dachten. In de grote steden willen hippe apothekers graag inhaken op trends als vega, vers en sappen. Een cresshot, een reageerbuis met geperste en smaakvolle cressen, bleek een schot in de roos. Een apotheek profileert zich inmiddels als de groene apotheek…

Grappig om te zien dat twee oud-collega’s van mij bij Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, tegenwoordig lesgeven aan The New School. Aymand van Bregt en Roel Hooiring zweerden zelf bij de Betterbal. Dit concept was zelfs opgetuigd met een heuse huisstijl en is bedoeld om instellingen en ziekenhuizen anders te positioneren: beter maken versus ziek zijn. De Betterbal is een ‘gezonde’ bitterbal waarin cressen zijn verwerkt.

Natasja en Jens waren zelf erg enthousiast over de Clinikok, die kinderziekenhuizen opfleurt met smaaklessen met cressen maar ook maaltijden op maat maakt. Tot slot wordt het ‘te gekke’ cressen kookboek achtergelaten in het beterhuis voor kinderen.

Een ander topidee was het waterijsje met aardbei en de sechuan buttons voor kinderen met ‘angst voor de tandarts’. De ijsjes zorgen voor afleiding, tinteling en verdoving. De gepolste tandartsen bij het vooronderzoek spraken al over een mooie fit!

Aymand van Bregt en Roel Hooiring, docenten van The New School, lichten de opleiding en opdracht toe:

Innovatiecoach Herman Poos speurt namens Rob Baan naar ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid die een bijdrage leveren aan het creëeren van de gezondste delta ter wereld.

Reacties zijn gesloten.