Nieuw elan voor Varend Corso Westland in 2020

Nieuwe datum en extra dag, aangepaste route inclusief Den Haag en samenwerking SBS6.

Varend Corso Westland gaat er volgend jaar veel veranderen. Zo verhuist het corsoweekend op de evenementenkalender en zal in het eerste weekend van juli, van donderdag 2 t/m zondag 5 juli, door de Zuid-Hollandse wateren trekken. Buiten de vakantieperiode kan meer publiek komen kijken en kunnen meer deelnemers en schippers meevaren. In 2020 krijgt het corsoweekeinde ook een extra dag, wordt de route uitgebreid naar Den Haag en komt er een samenwerking met SBS6.

De schippers steken volgend jaar al op donderdagmiddag van wal, om vanaf Honselersdijk naar Maassluis te varen. Op vrijdag leidt de route vanuit Maassluis, via Vlaardingen en Midden-Delfland naar Delft. Op zaterdag start de stoet in Den Haag en trekt het centrum in. De slotzondag, wordt het ‘thuiskomen’, waarbij de deelnemers na drie dagen schitteren in de regio in het eigen Westland onthaald worden. De betrokken gemeenten en hulpdiensten zijn akkoord met de nieuwe datum. De politie is zelfs blij met de aanpassing, omdat het buiten de vakanties en de periode van de Westlandse feestweken valt. Noteer dus alvast donderdag 2, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juli 2020 in je agenda als corsoweekend.

 

SBS6

Eveneens nieuw is een samenwerking met televisiezender SBS6. Dat vergroot de bekendheid van een van de grootste evenementen van Nederland nog verder en de prachtige Westlandse bloemen, planten en groenten komen bij nóg meer mensen letterlijk in beeld. Met alle vernieuwingen krijgt het corso een groter bereik. Miljoenen kijkers die via SBS6 de voorbereidingen van het corso kunnen volgen en Den Haag als toevoeging aan de route met meer dan een half miljoen Haagse inwoners als potentiële extra bezoekers. Bovendien kan Varend Corso Westland waarschijnlijk op meer media-aandacht rekenen omdat het niet langer tegelijk valt met de Canal Pride in Amsterdam. Deze vernieuwingen maken het voor corsodeelnemers en sponsoren aantrekkelijker om aan Varend Corso Westland bij te dragen.

De organisatie heeft nog veel werk te verrichten voordat de nieuwe route een feit is. Voor het bestuur stond vast dat er iets moest veranderen. Het aantal deelnemers loopt al enkele jaren terug en ook verschillende sponsoren zijn in de afgelopen edities helaas afgehaakt. De nieuwe opzet moet het mooiste evenement van Nederland weer een nieuw elan geven. Tijdens een eerdere bijeenkomsten gisteren en vandaag waar onder meer politiek, gemeenten, vrijwilligers en schippers aanwezig waren, bleek dat de veranderingen breed gedragen worden. Ook alle betrokkenen voelen de noodzaak voor verandering.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande bericht vragen neemt u dan contact op met ons secretariaat via: secretariaat@varendcorso.nl

Met vriendelijke groet,
Rob Baan, Irma Smits, Corrie van Adrichem, Rien van Leeuwen, Loek Jansen, Willem van der Voort en Christine Strijbis
Bestuur Varend Corso Westland

Reacties zijn gesloten.