Nieuwe cultuurambassadeur toegevoegd aan Dutch Cuisine

AMSTERDAM – Met trots kondigt Dutch Cuisine een nieuwe ambassadeur aan binnen de programmalijn Cultuur: Charlotte Landsheer, ontwerper en directeur van keramisch atelier Cor Unum. Goed nieuws voor Dutch Cuisine én Dutch Design.

De officiële benoeming vond plaats op 21 oktober tijdens Dutch Design Week in Eindhoven. In NatLab ondertekenden om 16.00 uur Charlotte Landsheer, Albert Kooy en Monique Mulder (respectievelijk bestuurslid en dagelijks bestuurslid Dutch Cuisine) een manifest om dit bijzondere ambassadeurschap te bezegelen.

Cor Unum is een keramisch atelier dat van toonaangevende ontwerpen keramische objecten van wereldniveau maakt, zoals het handgemaakte, duurzame Reglaze-servies van Cor Unum in samenwerking met Claudy Jongstra, dat op dezelfde dag in NatLab werd gelanceerd. Zo zien we in het Reglaze-servies van het Nederlandse landschap en de natuur een afdruk terug, terwijl Dutch Cuisine zorgt voor gerechten uit dit landschap en deze natuur. Dutch Cuisine heeft als missie de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart te zetten. Deze twee sterke organisaties verenigen zich nu op tafel, als smaakvolle vertegenwoordigers van het Nederlands erfgoed op culinair en ontwerpgebied.

Universeel concept

Charlotte Landsheer: “Zeer eervol vind ik mijn nieuwe taak als ambassadeur van Dutch Cuisine. De beweging is een mooi initiatief dat ik van harte ondersteun. Ik ga mijn uiterste best doen om door middel van de ontwerpen en objecten van Cor Unum de Nederlandse eetcultuur verder op de kaart te zetten.”
Dankzij het ambassadeurschap van Charlotte Landsheer is Dutch Cuisine nog beter in staat om de Nederlandse keuken en eetcultuur binnen het cultuurdomein op internationaal niveau uit te dragen. Het servies van Cor Unum en de gerechten van Dutch Cuisine vormen een prachtig verbond en benadrukken samen onze Nederlandse creativiteit. Zo zullen de duurzame keramische objecten diners opluisteren tijdens congressen en evenementen of op exposities van Dutch Cuisine een glansrol vervullen.

Monique Mulder: “Charlotte Landsheer past met haar unieke atelier en de bijzondere ontwerpers in haar collectie perfect bij Dutch Cuisine. Als ambassadeur draagt zij op belangrijke wijze bij aan ons concept. Alles komt samen op tafel: het verhaal van de Nederlandse eetcultuur via de creativiteit van de chefs en de ontwerpers. De creatieve eetcultuur van Nederland komt op deze wijze nog sterker internationaal voor het voetlicht.”

Reacties zijn gesloten.