Partnership tussen Koppert Cress en Dutch Cuisine: samen zetten we de Nederlandse eetcultuur op de kaart

Koppert Cress, gespecialiseerd in ‘cressen’, is onlangs als eerste producent in de foodsector een partnership aangegaan met Dutch Cuisine.

Rob Baan (CEO Koppert Cress), Ferdie Olde Bijvank en Monique Mulder (respectievelijk voorzitter en dagelijks bestuurslid Dutch Cuisine) ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst om dit partnership te bezegelen. Rob Baan: “Ik sta vanaf het begin volledig achter het gedachtegoed van Dutch Cuisine. Dutch Cuisine is precies waar we in Nederland en zelfs in de hele wereld naar toe zouden moeten met onze voeding. Ik pleit er sterk voor dat Dutch Cuisine de standaard wordt in Nederlandse restaurants en aan de Nederlandse keukentafel. Vandaar dat ik graag meewerk aan de verspreiding van Dutch Cuisine.”

Met deze samenwerking draagt Koppert Cress actief het gedachtegoed uit van Dutch Cuisine via haar cress-verpakkingen. De nieuw ontworpen dozen van Koppert Cress, die wereldwijd worden verspreid, vermelden voortaan het logo en de uitgangspunten van Dutch Cuisine.

Monique Mulder: “Onze Nederlandse creativiteit en eetcultuur zijn ‘serious business’. In de nieuw ontworpen productverpakking van Koppert Cress heeft Dutch Cuisine een prominente rol gekregen. Ik ben verheugd dat we samen met een innovatieve partner als Koppert Cress onze uitgangspunten internationaal kunnen gaan uitdragen.”

Ferdie Olde Bijvank: “Na een voorbereidingsperiode van twee jaar kunnen we gerust stellen dat Dutch Cuisine gaat landen. Vele bedrijven en (overheids)organisaties werken met ons samen en gaan in de komende jaren Dutch Cuisine actief neerzetten. Ik hoop dat meer producenten zich net als Koppert Cress gaan aansluiten bij Dutch Cuisine.”

 

Over Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en richt zich daarbij op de verduurzaming van onze voedselconsumptie. In de keuken spelen verse groenten een hoofdrol en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar en hanteert daarbij vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu. Dit najaar start Dutch Cuisine met een wervingscampagne met als doel het aansluiten van de Nederlandse horeca, catering en zorginstellingen aan Dutch Cuisine. Kijk voor meer informatie op: www.dutch-cuisine.nl.

 

 

Reacties zijn gesloten.