Rob Baan Persoon van het Jaar We’re Smart Future Awards 2021

De periode van ‘de lijstjes’ is weer aangebroken. De We’re Smart Word jury bekroont elk jaar bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten. Drie Nederlandse en een Belgisch initiatief vielen in de prijzen, waaronder Rob Baan van Koppert Cress die uitgeroepen werd tot persoon van het jaar, geselecteerd voor de ontwikkeling van 62 eetbare plantaardige producten voor de professionele chef-kok.

 

PERSOON VAN HET JAAR 2021: ROB BAAN – KOPPERT CRESS  (Nederland)
Geselecteerd voor de ontwikkeling van meer dan 62 eetbare plantaardige producten voor de professionele chef-kok, is Rob Baan’s Koppert Cress productlijn het resultaat van verse kiemplanten en andere eetbare bladeren en bloemen van 100% natuurlijke aromatische planten, die Baan ook ziet als essentieel voor een goede gezondheid.

INNOVATIE VAN HET JAAR 2021: THE GREEN BEAN (Nederland)
Erkend voor het innovatieve gebruik van het eiwitpotentieel van de groene boon. The Green Bean produceert momenteel feta, camembert en yoghurt op plantaardige basis met behulp van een extract van plantaardige eiwitten. De groen getinte producten zijn een echte gespreksstarter, en herinneren eraan dat dit zuivelalternatief een positieve milieu-impact heeft op de bodemkwaliteit.

PRODUCT VAN HET JAAR 2021:  VOL5 (Nederland)
Gelauwerd omdat het professionele chefs een echt plantaardig (veganistisch) alternatief biedt voor een soepbouillon. VOL5 heeft een rijke, volle smaak vergelijkbaar met jus de veau waardoor het een uitstekende vervanger is voor vlees. De eenvoudige basis is veelzijdig, maar bezit de juiste complexe structuur om chef-koks in staat te stellen hun eigen kenmerkende sauzen te creëren.

PROJECT VAN HET JAAR 2021:  HomeForest (België) and PLANT-T TOWERS (België)
Beide projecten kregen een prijs omdat ze een vergelijkbare aanpak hebben waarmee iedereen zonder een eigen tuin pesticidevrij kan oogsten: HomeForest stelt mensen in staat hun eigen groenten te kweken met gespecialiseerde micro- en hydroculturen. Consumenten kunnen zien hoe zaden voor hun ogen ontkiemen tot volwaardige salades en tuinkers. Plant-T produceert verticale kweektorens die gebruikt kunnen worden door particulieren, scholen of organisaties om bloemen en groenten te kweken. Voor beide producten is weinig water nodig.

MEDIA VAN HET JAAR 2021: GAMBERO ROSSO (Italië)
Gambero Rosso is een instituut in Italië en het toonaangevende platform voor informatie, opleiding, reclame en advies in de Italiaanse wijn-, reis- en voedingssector. Een groot deel van de Italiaanse keuken is al plantaardig georiënteerd, maar voor Gambero Rosso voegt de focus op 100% plantaardig een extra dimensie van autoriteit, respect en creativiteit toe.

COMMUNICATIE VAN HET JAAR 2021: ELEVEN MADISON PARK GOES VEGAN (VS)
Voor fans van vegan was dit een van de mediamomenten van 2021. De legendarische chef-kok Daniel Humm van Eleven Madison Park stapte over op een 100% plantaardig menu. Door deze baanbrekende beslissing, in combinatie met de media-aandacht die volgde, hielp de ommezwaai naar een veganistische keuken veel chef-koks beseffen dat er een plantaardige revolutie op komst is. Eleven Madison Park wordt geprezen voor haar voorbeeldige beslissing.

SPECIAL FUTURE AWARD VAN HET JAAR 2021: MICHELIN – Green Star (Frankrijk)
Michelin, de benchmark in gastronomie en al jaren een onveranderlijke constante, heeft onlangs een duurzaamheidssymbool toegevoegd aan zijn beoordelingssysteem. We’re Smart World wil met de nieuwe Green Star-beoordeling het unieke Michelin-leiderschap erkennen. De toekomstgerichte beslissing van Michelin zal meer gasten in staat stellen restaurants te kiezen en te steunen op basis van hun duurzaamheidscapaciteit.

We’re Smart World promoot een gezonde keuken met de nadruk op verse producten en duurzame landbouw. De winnaars van de We’re Smart Future Awards 2021, dat culinaire bijdrages voor voedzame, planeetvriendelijke – en heerlijke – innovaties viert, zijn bekendgemaakt in de Horeca Expo in Gent op zondag 21 november 2021. We’re Smart World, de organisator van de Awards, is het geesteskind van The Vegetables Chef, Frank Fol, en werd in het leven geroepen om groenten en fruit in de keuken te promoten bij consumenten, restaurants en bedrijven.

Bron: AFG.nl

Reacties zijn gesloten.