Staatssecretaris Van Dam geeft startschot komkommertijd

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken heeft vrijdag 8 juli jl op het Plein in Den Haag het startschot gegeven voor de komkommertijd. Samen met het GroentenFruitHuis en het Voedingscentrum greep de staatssecretaris het begin van de parlementaire zomerperiode aan om aandacht te vragen voor het eten van voldoende groente en fruit.

Vanuit een speciale marktkraam deelde Van Dam samen met telers en het Voedingscentrum snack-groenten uit, zoals komkommers, paprika’s en tomaatjes. Ook kondigde Van Dam een nieuwe publiekscampagne van het Voedingscentrum aan.

Van Dam: “Slechts 2 procent van de Nederlanders eet voldoende groente. Gemiddeld eten we nu zo’n 145 gram groente per persoon per dag. Het Voedingscentrum adviseert om minstens 250 gram groente per dag te eten. Om dit voor elkaar te krijgen lanceert het Voedingscentrum in september bij het begin van het nieuwe schooljaar een publiekscampagne om meer groente en fruit te eten. Dit sluit ook perfect aan bij de nieuwe Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.”

De campagne roept mensen niet alleen op om meer groente en fruit te eten. Ook wordt de zogeheten online Groente-teller gelanceerd. Daarmee kunnen mensen precies zien of ze wel voldoende groente eten en krijgen ze tips en recepten.

Van Dam kondigde verder aan dat hij na de zomer met alle partijen uit de groente- en fruitsector wil komen tot een  ‘Nationaal Actieplan Groente & Fruit’ om Nederlanders meer groente en fruit te laten eten.

Bekijk de video over #komkommertijd op Youtube.

Bron: Ministerie van Economische Zaken

Reacties zijn gesloten.