Studenten Dutch Cuisine koksopleiding verrassen met ‘blote billen gerecht’

Koppert Cress in Monster was gastheer van de kick-off plaats van de eerste niveau 4 opleiding gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine van het Koning Willem I College in Den Bosch en ROC Friese Poort in Sneek.

Zeventig leden van de Dutch and Japanese Trade Federation (DUJAT) waren hiervoor bijeen. De studenten van de nieuwe opleiding bereidden voor hen een lunch volgens de Dutch Cuisine-uitgangspunten onder de bezielende leiding van SVH Meesterkok Albert Kooy en Jan Smink. Daarmee luidden ze het begin in van een nieuwe generatie koks en gooiden ze meteen ook internationaal hoge ogen.

Een van de gerechten was ‘blote billen in het gras’, een combinatie van woudbonen, snijbonen en champignons. Rob Baan, directeur Koppert Cress: ‘Voeding is niet alleen economie, voeding is gezondheid.’ Tijdens een prikkelende presentatie riep hij de studenten op om een bijdrage te leveren aan gezond eten.

 

Eerste niveau 4 Dutch Cuisine koksopleiding

In deze eerste niveau 4 Dutch Cuisine koksopleiding staan de vijf principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy centraal. Deze Dutch Cuisine filosofie is 100% duurzaam en toekomstgericht met winst voor iedereen: producent, consument en de aarde. Het Koning Willem I College en ROC Friese Poort hebben de opleiding gezamenlijk ontwikkeld in samenwerking met SVH Meesterkok Albert Kooy. De opleiding is zowel in Den Bosch als in Sneek te volgen. Studenten doen tijdens de opleiding werkervaring op in restaurants. Zo krijgen deze koks van de toekomst ook een breder toekomstperspectief.

Met deze unieke niveau 4 koksopleiding willen wij de zelfbewuste kritische kok van de toekomst motiveren. We dagen ze uit om mee te denken. En te werken aan de horeca en de keuken van de toekomst met actuele voedingsthema’s. Thema’s zoals transparantie, voedselzekerheid, duurzame productie, gezondheid en consumptie’, aldus Twan Musters. Musters is opleidingsverantwoordelijke kok niveau 2, 3 en 4 van het Koning Willem I College.

Reacties zijn gesloten.