Tuinbouw is hofleverancier van gezondheid

Op 8 september vindt in het World Forum in Den Haag het Healthy Food Congress plaats. Dit gaat vooraf aan een meerdaags congres

voor artsen over Voeding. Hoe lang zal het nog duren voor artsen paprika’s voorschrijven in plaats van pillen? De overheid heeft als doelstelling om Nederland de gezondste delta van de wereld te maken. Met acht medische universiteiten en de beste tuinbouw van de wereld hebben we hiervoor alle ingrediënten in huis. Beide sectoren moeten elkaar intensiever opzoeken. Het congres helpt daarbij.

Tijdens het congres komen vier thema’s aan bod: ‘The first 1000 Days’, ‘Best practices in improving health’, ‘Personalized Nutrition’ en ‘Food Trends’. “Dit congres is interessant voor een heel breed publiek”, meent Rob Baan, mede initiatiefnemer van het congres. “De medische wetenschap beveelt een hogere consumptie van groenten aan. Daar moeten we als tuinbouwsector ons voordeel mee doen. De tuinbouw is hofleverancier van gezondheid. Wetenschappers bieden in heldere taal unieke kansen aan de groente- en fruitsector. Een must voor hen die betrokken zijn bij de voedingstuinbouw.”

Positieve vibe
Aandacht voor gezonde voeding is de rode draad voor Rob Baan. Eerder dit jaar opende hij een bedrijfsrestaurant voor zijn medewerkers in zijn bedrijf Koppert Cress in Monster. Zijn ambitie is het gezondste bedrijfsrestaurant ter wereld te zijn. Over zijn ervaringen, die van zijn medewerkers, zijn ‘struggle’ met de belastingdienst en de positieve ‘vibe’ die dit creëert rondom Koppert Cress vertelt hij in het vierde programma onderdeel ‘Food Trends’. Bob Hutten, CEO van Hutten Catering zal tijdens dit onderdeel ingaan op ‘Nudging en Food design’. De Amerikaans professor in Food Marketing John Stanton gaat in op de impact van smaak, gezondheid en prijs en Henk Kivits van de Van den Boer Group deelt zijn ervaringen met Food for Care, een uniek cateringconcept in de zorg gebaseerd op de principes dat gezonde voeding bijdraagt aan herstel.

Meer informatie
Het complete programma is te vinden op www.healthyfoodcongres.com. Hier kunnen tevens toegangskaarten worden besteld.

Het Healthy Food Congress wordt georganiseerd door *Stichting Food for a better life style in samenwerking met een aantal gerenommeerde wetenschappers. Dit is een nieuw en inspirerend congres over actuele onderwerpen met betrekking tot gezonde voeding van jong tot oud. Het congres is een unieke samenwerking tussen wetenschappers, zorgprofessionals, innovators en professionals in groente- en fruit.

* Stichting Food for a better lifestyle is een initiatief van het Platform Gezonde Voeding 0-4 jarigen, GroentenFruit Huis en Koppert Cress.

Reacties zijn gesloten.