Varend Corso 2016, Beeldschoon!

Varend Corso 2016, Beeldschoon! Vrijdag 5 augustus was het begin van een weekend Varend Corso. Drie dagen lang voer een bonte stoet van 48 creatief versierde boten en schuiten door het Westland en presenteerden dorpskernen, bedrijven en organisaties zich in een overvloed van groenten en bloemen. Ook dit jaar was er massale belangstelling en met een schatting van 550.000 mensen, had het evenement 40.000 meer bezoekers dan vorig jaar. Thema in 2016 was Beeldschoon en de diverse deelnemers hadden hier allen op een eigen wijze invulling aan gegeven.

varend corso

Ook Koppert Cress deed dit jaar weer mee, Met Rob Baan voorop de boot. De boot met de titel “Verbeelde smaak” was een weergave van een barokke tuin met daarin een drietal beelden, opgemaakt met cress. Aan weerszijde van de boot was, wederom met cress, een motief aangebracht, kenmerkend voor dit soort tuinen. Ook het waterspel was opgenomen. Vanuit de zijkant spoten met grote regelmaat zes fonteinen een verfrissende straal water richting het publiek. Hoewel we dit jaar niet in de prijzen vielen, werd de Koppert Cress boot toch regelmatig met applaus begroet en was de verbazing en daarop volgende bewondering een mooie beloning voor de inspanning die het team had gedaan.

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Dit unieke spektakel staat garant voor een heerlijk dagje uit met familie of vrienden. De stoet trekt door onder meer Westland, Den Haag, Delft en Maassluis. Drie dagen lang een varend lust voor het oog van de honderdduizenden toeschouwers die elk jaar op het corso afkomen.

 

Reacties zijn gesloten.