Varend Corso was weer een feest

Op dat natte pak na, op zaterdagavond, was het weer ons weer welgezind. Het lijntje naar boven van de heer Mostert is goed doorgegeven aan voorzitter Pleun van der Ende. En ondanks de fantastisch verlopen finale met onze Oranje leeuwinnen, was het zelfs op zondagmiddag nog hartstikke druk. Super. Vreemd dat sommige columnisten met een kruimeldief blijven zoeken, om iets naars over dit Corso te schrijven. Stimuléér het corso, brandt het niet af. Als officiële Ambassadeur van het Varend Corso, komt u ook aan mij. U bent gewaarschuwd.

Zoveel (500.000 tot 600.000) bezoekers op een gratis evenement, zonder incidenten is eigenlijk ongekend. En die fantastische privé-feestjes in die al achtertuinen. Jammer dat de collectanten daar niet langs kunnen gaan. Dan was er zelfs nog wel meer opgehaald door de ‘Duit voor een Schuit’ vrijwilligers. Als de supermarkten nou gewoon €1 op een krat bier zetten hebben we minimaal een verdubbeling van de €52.000 van de collecte. En volgens mij was de OCAP-leiding tijdelijk doorgetrokken naar de Provence, gezien de hoeveelheden rosé die in de glazen klotsten. €0,50 per fles als ondersteuning?

Dus in ieder geval: wegens succes geprolongeerd volgend jaar weer. En weer drukker en weer verrassender. Ons bedrijf heeft dit jaar geëxperimenteerd. We hebben zakenrelaties specifiek uitgenodigd bij onze ‘foodtruck’ langs de waterkant. En dat was een dik succes. Onze relaties en medewerkers konden met het gezin, op een leuke plek, een hapje en een drankje krijgen. Ook de omstanders werden gefêteerd. Dus, collega ondernemers, adopteer een boot; onze vrijwilligers willen helpen meedenken over de aankleding. Ik laat mij elk jaar weer verrassen door de toegepaste tuinbouwtechniek van Jarco en Jan van Dijk. Samen met onze eigen mensen, leverden deze Willie Wortels ons de Originaliteitsprijs op. Op zo’n mooie oude schuit van de meedenkende Cymbidiumkwekers, familie Valstar. Ook in uw bedrijven stikt het van creatieve techneuten.

Daarnaast, nodig op diverse super locaties, 3 dagen lang klanten uit en u helpt uzelf én het evenement. Veel ontspannener dan op een drukke beurs een kopje koffie aanbieden. Dit is voor Jong en Oud een feest. Uw klant is blij als hij zijn bejaarde moeder en een kleinkind kan meenemen. En alle drie genieten ze, dank zij u.

En nu even richting de heel grote bedrijven en financiers. Het is leuk dat Flora Holland en de gemeente in het openbaar zeggen dat ze de Rabobank weer willen binnen harken, maar is dit niet een grotendeels bloemenfestijn? Dat is wijzen met een vinger naar de ander, terwijl er vier naar jezelf wijzen. Kunnen die miljardenspelers niet ook eens effe flink meedoen? We weten dat dit evenement samenvalt met dat korte Amsterdamse Grachtengordeltochtje. Dus we krijgen nooit die verdiende landelijke aandacht. Boeien!!

Want onze doelgroep is totaal anders. Het gaat bij ons niet om half-ontklede BN’ers. Dit gaat om WIJ, als megasector, WIJ als inwoners, WIJ als trots op onze bedrijfstak, WIJ die medewerkers zoeken binnen en buiten de regio, WIJ die hordes bejaarden gelukkig maken, WIJ die onze families uitnodigen en WIJ die jaarlijkse reünies langs de waterkant organiseren. Dit gaat over onze productfierheid en met een boodschap en een glimlach. Het gaat om een festijn, dat al dat gedoe over lelijkste gemeente weg kan laten lachen. Westland u beseft niet half hoe bijzonder u bent. En ik kan dat weten, want ik woon hier niet.

Reacties zijn gesloten.