Varend Corso was WOW!

Het Varend Corso werd dit jaar voor het eerst georganiseerd onder leiding van voorzitter Rob Baan. Het thema WOW was gedurende drie dagen tijdens de route over 80 kilometer permanent aan de orde. De 550.000 toeschouwers vergaapten zich in het Westland, maar ook in Delft aan wat de tuinbouw te bieden heeft aan werk (gelegenheid) en produkten.

Maar Rob zal Rob niet zijn dat hij veel meer. Hij wil Varend Corso ook door en langs Rotterdam en Den Haag laten varen, want Westland mag en moet nog beter op de kaart worden gezet.

Zelf vroeg hij extra aandacht voor het belang van schooltuintjes. Slechts 5 procent van de schooljeugd kan daar gebruik van maken. En dat moet veranderen. Gemeentebesturen en schooldirecties maar ook ouders wil hij daarvoor mobiliseren. Wordt vervolgd.

In Delft bij de meest creatieve kok die ik ken (Yuri Verbeek), genoot ik samen met enkele collega’s van het Varend Corso en enkele verrassende gasten uit de literaire en culinaire wereld.

Een sfeerimpressie

Innovatiecoach Herman Poos speurt namens Rob Baan naar ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid die een bijdrage leveren aan het creëeren van de gezondste delta ter wereld

Reacties zijn gesloten.