[VIDEO] Nederlandse tuinbouw kan wereld beter maken

Wereldvoedseldag 2016, de dag om grote voedselvraagstukken aan te pakken. Voedingsexperts wereldwijd buigen zich vandaag over de vraag hoe wij de groeiende wereldbevolking die in 2050 weleens tot 9 of 10 miljard mensen gegroeid kan zijn, kunnen blijven voeden. Beste experts, genetische modificatie en een sterke voedingsindustrie en veehouderij zijn niet het antwoord. Dit is het oude denken. Dit is niet nadenken over hoe de wereld eruit zou moeten zien als we ons echte verstand gaan gebruiken. We moeten weer gaan eten zoals de bedoeling met ons lichaam is.

“Minder vlees, meer groente. Daar wordt de wereld gezonder en duurzamer van”

Mijn voedselvraagstuk is een robuuste stip op de horizon; ik wil Nederland de gezondste delta van de wereld maken. Hoe kan Nederland, met de tuinbouw voorop, de wereld verbeteren?

World Food Day

World Food Day is het nieuwe festival op wereldvoedseldag op zondag 16 oktober. Je krijgt een exclusief kijkje in de keuken van de regio Rotterdam en er gaan deuren voor je open die normaal gesproken gesloten blijven. Ga de kas in met een tomatenteler, ontdek in de haven hoe sinaasappels ons land binnenkomen, leer koken van bekende TV-chefs als Rudolph van Veen, praat mee in de talkshows of kom gewoon lekker eten en dansen op het Schouwburgplein.

Meer informatie: wereldvoedseldag.com

Reacties zijn gesloten.