Wat kunnen we in 2016 doen om de groenteconsumptie te stimuleren

In 2015 heeft het GroentenFruit Huis weer behoorlijk aan de weg getimmerd: Een enorm congres in Rotterdam samen met de medische wereld. Hulp uit onverwachte hoek. We hebben aansluiting!

Ook Stichting Voeding Leeft timmert lekker aan de weg. We kunnen bijna alle 1000.000 diabetes2 patiënten helpen van de pillen en zelfs van de insuline af te komen. Gewoon door goed te eten! met u raadt het al: voornamelijk groente.

Dutch Cuisine staat voor de originele keuken met groente in de hoofdrol. Geen pakjes en zakjes, maar echt voedsel. Hartstikke duurzaam. Vlees mag, maar dan maximaal 20% van de maaltijd en niet 80% zoals tegenwoordig in restaurants. Het woord restaurant komt overigens van het restaure-ren van je gezondheid. Laten we dat weer eens invoeren. En dan kan het eten goedkoper en lekker-der en verdient het milieu ook nog wat. Sorry varkenshouders, u zult wat moeten gaan inkrimpen. Vlees is zo jaren 2015!

Mijn recente reis naar Japan heeft weer wat ogen doen openen. We bezochten daar een restaurant-keten dat onderdeel is van een fabrikant van badkamerweegschalen. Hè? Ja. Weegschalen. Wat is het bestaansrecht van een weegschaal: De wet van het ideale gewicht. Wil een fabrikant ongelukki-ge klanten? Nee hij wil blijde associaties. Nou dat doet hij als volgt: Per maaltijd moet je verzadigd zijn en genoeg energie overhouden tot de volgende maaltijd. Je hersenen zeggen dat je verzadigd bent als je maag dit ook vindt. Maar die verbinding is niet zo snel. Het duurt 20 minuten voordat je voelt dat je vol bent. Dus op tafel in het restaurant staat een timer die terug tikt vanaf het moment van de eerste hap. Je moet 20 minuten over je maaltijd doen. En het restaurant maakt alleen maal-tijden van 500 kcal. Na afloop mag je gratis, met consult gaan staan op de supersonische weeg-schaal die je een advies meegeeft maar ook kijkt of je in balans staat etc. Blijde en gezonde klanten. Op je persoonlijke klantenkaarten die je meekrijgt kan je je verloop en adviezen bekijken. Heel leuk! En natuurlijk koop je ook de kleine versie die via internet je hele statistiek bijhoudt.

Of de Japanse sportbonden. U weet Japan krijgt de olympische spelen op bezoek. In het sportres-taurant, ook een keten, kan je keuzes maken over wat voor type je bent. Sportief, weinig verbran-dend. Ga je morgen een bergwandeling maken of zit je de komende 5 dagen op kantoor. Elke maal-tijd is daarop samengesteld. Bij afrekenen staat er op de bon hoeveel kcal, eiwit, koolhydraten, magnesium etc. je gegeten hebt. Ook dit kan je digitaal ontvangen.

Doorgeslagen? Welnee. Als gezondheid FUN wordt, dan wil iedereen hier aan meedoen. En wij als groente en fruit leveranciers worden de helden van het bord, mits wij dit duurzaam, smakelijk en vro-lijk blijven brengen. Een voorspoedig en gezond 2016 gewenst.

Bron: Primeur

Reacties zijn gesloten.